Staat je hoofd nooit stil?
Zorg dan dat je dat oorverdovend lawaai van al dat denken eens stil kan zetten !

Gedachten verslinden energie!

We zijn ons niet bewust van die honderdduizenden gedachten die we per dag hebben, enkel een klein aantal merken we bewust op. Die gedachten schieten razendsnel door ons hoofd en hebben een gevolg op ons brein, ons gevoel, ons lichaam. Gedachten bepalen bijgevolg ons gedrag, meestal onbewust.

Hoeveel deugd het doet, om die gedachten eens onder de loep te nemen, besef je maar pas eens je hier even de tijd voor neemt, want zoveel van die gedachten zijn negatief en steeds dezelfde. Dan besef je dat die onbewust een gevoel opwekken en je gedrag bepalen. Leerrijk hoe dit in zijn werk gaat, omdat je dan weet hoe je jezelf kan sturen naar opbouwende gedachten, en je focus kan leggen op wat je wil bereiken, en zo je dromen toch naleven!

Honderdduizenden gedachten per dag … vermoeiender als je denkt !

Veel van onze gedachten gaan over anderen

Wat als je steeds denkt aan hoe anderen zich voelen, wat anderen denken over jou, hoe anderen denken over wat je laatst zei of deed... erg vermoeiend!
Denk je wel eens aan :
- Hoe jij je voelt?
- Wat jij denkt over jezelf?
- Waar jij blij van wordt?
- Is het makkelijker om aan anderen te denken dan aan je eigen emoties?
- Wil je niet eens voelen wat je diep vanbinnen voelt?
- Ben je een kei om nauwelijks aan jezelf te denken?

Weet, dat je dan eigenlijk jezelf negeert!
Zodra je eens naar binnen keert krijg je aandacht en begrip voor jezelf!
Pas dan vind je innerlijke rust en balans.
Heel verrijkend die persoonlijke ontwikkeling!

Alles is energie zeggen wetenschappers = dus gedachten zijn ook energie

Als je veel piekert of niet kan stoppen met denken over iets, dan kost dit je lichaam heel veel energie.
De hersenen verbruiken een tienvoud meer aan zuurstof vergeleken met de rest van het lichaam en verbruiken een kwart van de totale energie van je lichaam. Ook stroomt twintig procent van het bloed voortdurend naar de hersenen.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat alles energie is, dus ook gedachten en gevoelens zijn energie, wat steeds meer wetenschappelijk bewezen is. Als een gevoel zoals verdriet energie is, en je duwt dit verdriet steeds weg omdat je dit niet wil voelen, dan blijft dit verdriet onverwerkt in je lichaamscellen zitten, tot je jezelf de ruimte geeft om dit te verwerken. Wanneer je jezelf niet de tijd geeft om dit te verwerken, dan blijft dit verdriet daar zitten, want energie verdwijnt niet, het blijft zitten in je lichaam en veroorzaakt regelmatig een slecht gevoel.

De gebeurtenissen uit onze kindertijd

De gebeurtenissen uit onze kindertijd hebben invloed in ons volwassen leven, want die bepalen onze kindconclusies, waaruit we dan overtuigingen hebben getrokken over onszelf en de wereld. Van het moment dat er iets gebeurt in ons volwassen leven die ons herinnert aan die pijn uit onze kindertijd, schieten we in hetzelfde gevoel en in hetzelfde gedrag. Hoe meer we die oude wonden verwerken hoe meer we ons gedrag zelf kunnen sturen, we worden dan steeds meer de regisseur van ons eigen leven, in plaats van ons te laten leiden door emotionele blokkades.

Ken je brein - en wat weggestopte emoties doen met je gedrag

We hebben 4 duidelijk onderscheiden hersengebieden, die zichtbaar waarneembaar zijn via MRI hersenscans. Deze gebieden spelen een rol bij onbewuste automatische patronen die voortvloeien uit de lussen van denken-voelen-gedrag. Hoe meer kennis je krijgt van deze 4 hoofdpersonages in je brein, hoe meer controle over je brein je krijgt, en dus over je gedrag.

Gedachten mogen er zijn, zolang deze in verbinding staan met je buikgevoel en je lichaam

Natuurlijk is het super dat we zoveel gedachten hebben, en dat we grondig kunnen nadenken over een probleem. Alleen is het noodzakelijk dat we ook luisteren naar ons (buik)gevoel en ons lichaam. En jammer genoeg zijn velen in onze Westerse maatschappij dit wat verleerd. Nochtans is dit erg belangrijk om in balans te zijn, want pas als je hoofd, je gevoel (hart) en je lichaam in verbinding staan, neem je de juiste beslissingen. Als je enkel de beslissingen neemt vanuit je hoofd, dan zijn die genomen vanuit angst, dus vanuit eerdere negatieve ervaringen, en angst is nu éénmaal de slechtste raadgever.

Zet eens je gedachten stil en kom op adem

Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, toch is het voor velen moeilijk om je gedachten stil te zetten en ons hoofd rust te geven. Ook al ploffen we doodmoe in onze zetel ‘s avonds, met een film voor onze neus, toch zijn we dikwijls nog hard bezig in ons hoofd, zeker als je hoogsensitief bent. Maar let op, zonder ontspanning geraakt je lichaam en je brein uitgeput.
Je hoofd rust geven is een kwestie van oefenen! En hoe belangrijk dit is, en vooral hoe je dit kan doen wil ik heel graag samen met je oefenen!

NEEM EEN PAAR MINUTEN DE TIJD EN ZET JE GEDACHTEN EVEN STIL

Het is niet moeilijk om te leren, alleen vergt het wat oefening!

Mijn denken neemt het wel eens helemaal over, dan schiet ik in mijn angst en in mijn oude patronen!

Anne Van heuleTo Feel Good

Wie ben ik:

Ben ik een denker? Ja absoluut…vermoeiend vooral!
Of ben ik een voeler? Tja, dat vooral.

Maar mijn denken durft het wel eens overnemen, vooral als ik eens een mindere dag heb. En als ik op zo’n moment teveel aan het denken sla, dus veel in mijn hoofd zit, dan komen doem-scenario’s naar boven, en neemt angst meteen de bovenhand, heel subtiel!
Maar als ik vooral leef vanuit mijn gevoel, dan loopt alles veel vlotter, want daar zit ook mijn vertrouwen.

Gek hé, als ik mijn denken, mijn voelen en mijn lijf met elkaar verbind, dan ben ik volledig in balans. Als ik mijn beslissingen neem vanuit dat “buikgevoel”, dan is het altijd de juiste beslissing, zalig in balans voel ik me dan!

1 ding leerde ik in mijn traject persoonlijke ontwikkeling dat het “leven” noemt, verbinding tussen je denken, je voelen en je lichaam is de enige manier om in balans te komen. In balans met je werk, je gezinsleven, je familie en je sociale leven! Het was me nogal een traject, en zo is het elke dag nog steeds.

Dat is het leven, elke dag evolueren. Wil jij ook balans, neem dan je eigen gedachten eens onder de loep.

Waarom ik workshops geef?

Ik hou van mensen, en ben nieuwsgierig naar wat hen gelukkig maakt. Fijn is het om hun worsteling met hun negatieve gedachten te zien omschakelen naar positief denken en naar constructief gedrag. Ook als aanvulling naast het traject van persoonlijke ontwikkeling is de informatie in mijn workshops een extra hulpmiddel in je evolutie, ideaal dus als cliënt om deze workshops bij te wonen.

Wil jij ook je denken, je voelen en je doen beter begrijpen?

Wil je meer weten over

  • hoe je bewuster kan omgaan met je gedachten
  • hoe de lussen werken tussen denken, voelen en gedrag
  • hoe je met een oefening ervaart welke negatieve gedachten er deels onbewust je gedrag bepalen
  • hoe je dit bewust kan leren ombuigen naar anders denken en zelf de regisseur worden van je gedachten

Schrijf dan in op mijn avondworkshop “Van negatieve gedachten naar innerlijke kracht” op donderdag 10 en 24 oktober 2019!

Wil jij dat ook? Dan is de workshop “Van negatieve gedachten naar innerlijke kracht” een aanrader voor jou, die je zeker en vast helpt in jouw persoonlijke groei.

Investeer in jezelf, niet voor even, maar voor een gans leven.

Ja, ik wil komaf maken met  mijn negatieve gedachten. Ik wil terug vooruit!

Meer info en inschrijven