Goed zorgen voor je lichaam en geest in corona-tijden is topprioriteit!

Luister naar de signalen van lichamelijke uitputting – voor preventie en veerkracht!

Lichamelijke uitputting – burnout – allerlei ziekten en kwalen – vermoeidheid – mentale breakdown

Oeps… en dat in corona-tijden!

Wekelijks zie ik cliënten in mijn praktijk die op het randje zitten van burn-out of chronische vermoeidheid, of die al jaren gebukt gaan onder allerlei lichamelijke klachten of chronische ziekten.

En nee… burn-out is geen ziekte tussen de oren, zoals sommigen denken… Integendeel, het gaat vaak om lichamelijke uitputting, een puur tekort aan energie in je lijf! Vaak komt burn-out voor bij erg hard werkende mensen, die hun grenzen telkens overschrijden en amper luisteren naar wat hun lichaam probeert te zeggen, of bij mensen die bijvoorbeeld teveel sporten of te weinig slapen. Dus nee, niet persé bij mensen met een zwakke gezondheid!

Ernstig energietekort… ik ben toch niet zwak of zo?

Lichamelijke uitputting is nochtans net wat we in deze tijden niet zouden mogen tegenkomen, want als je uitgeput bent, is je weerstand erg laag, en dat is erg onverantwoord in corona-tijden. Als je een tekort aan energie hebt, krijgt ook je brein te weinig energie. Je prefrontale hersengebied is ons nieuwste hersendeel, deze benjamin van ons brein zorgt dat we kunnen volgen in deze snel evoluerende maatschappij, en dat we flexibel en intuïtief zijn. Maar als je uitgeput geraakt, dan kan deze op de lange duur ook niet meer volgen, je concentratie neemt dan af, je vergeet allerlei zaken, je zal niet meer kunnen focussen en geen prioriteiten meer zien. Angsten zullen toenemen en tranen zullen plots opduiken. 5 voor 12 van een burn-out lijkt me.

Ik ben altijd de sterke madam geweest! Ik ben de man die alles zélf oplost!

Jammer genoeg hoor ik erg weinig over immuniteit in de media, terwijl zorgen voor “een goede weerstand” ons op dit moment dagelijks om de oren zou moeten slaan! Preventie en immuniteit kan niet genoeg onder de aandacht komen!
Het zijn vaak stoere mensen die lichamelijk uitgeput geraken, mensen die altijd “sterk” geweest zijn. Ze willen niets horen over burn-out, CVS of andere stress-gerelateerde ziekten, kunnen zelfs niet begrijpen dat anderen zoiets overkomt. Hoe hardnekkig dit idee ook kan zijn, vergis je niet, dit kan ook jou overkomen! De sterke madam, of de stoere man die alles wel zélf oplost. Hoe langer het duurt eer je ingrijpt, hoe langer het duurt voor zulke mensen terug kunnen functioneren, omdat ze hun lichaam totaal uitgeput hebben.

Preventie en immuniteit = goed zorgen voor jezelf!

Verandering is de boodschap! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, het valt niet altijd mee om ineens de boeg om te gooien door plots wél goed te leren zorgen voor jezelf. Maar de enige weg om je gezondheid te verbeteren is door het aanpassen van je levenswijze, en door inzicht te krijgen waarom je een ernstig energietekort hebt.
Persoonlijke ontwikkeling helpt je om verandering te brengen in je manier van denken en doen, zodat je inzicht krijgt in jezelf en in de reden waarom je energiegebrek hebt en je je mentaal niet goed voelt. Balans vinden en goed zorgen voor je mentale en lichamelijke veerkracht is het doel die ik in mijn praktijk met mijn cliënten naar streef.

Traject voor persoonlijke ontwikkeling

Zorgen voor een gezond werktempo, een balans tussen werk en privé, en aandacht voor de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, water, zuurstof, rust en beweging. Het ontdekken hoe je onbewust je lichaam aan het uitputten bent, zorgt ervoor dat je binnen korte tijd je manier van leven kan omdraaien. Op die manier kan je zorgen dat je ziekten kan vermijden, of niet in een burn-out terechtkomt, of dat je veel sneller uit die negatieve spiraal geraakt van vermoeidheid.
Immuniteit bouw je op door goed voor jezelf te zorgen, niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op mentaal vlak. In een traject voor persoonlijke ontwikkeling begeleid ik cliënten die uitgeput zijn in 2 stappen!

Laat je steeds je grenzen overschrijden en kan je geen nee zeggen?

Kom uit die comfortzone en breek uit die oude manier van denken en doen!

Stap 1 = het energie-level in je lichaam terug op peil brengen!

Anne Van heuleTo Feel Good

Iedereen weet het ergens wel, maar waarom zorgen we vaak niet goed voor onszelf? Bij het begin van een traject voor persoonlijke ontwikkeling, zorg ik dat je de motivatie vindt door je duidelijk te maken hoe je lichaam en zenuwstelsel werken. De miljarden cellen in je lijf doen al vele jaren goed werk, maar ze hebben wel enigszins wat hulp nodig van de kapitein van je schip…jij dus! Want als je jarenlang de grenzen van je lichaam en geest hebt overschreden, beginnen allerlei kwalen en ziekten op te duiken, omdat je immers jarenlang roofbouw gepleegd hebt op je reserves, en dat vergt op den duur zijn tol.

In stap 1 begeleid ik je stap voor stap zodat je terug voldoende energie krijgt om een traject goed te kunnen doorlopen. Het is onbegonnen werk om aan jezelf te werken als je doodmoe bent, en je je zelfs moeilijk kan concentreren.

 • Ben je eigenlijk constant moe?
 • Duiken tranen en verdriet vaak op en heeft dit vaak niets te maken met het moment?
 • Kan je nog alles goed onthouden?
 • Is het lastig om je te concentreren?
 • Weet je niet meer goed wat prioriteit is?
 • Wil je graag veranderen van job maar houdt angst en energiegebrek je tegen?

Stap 2 = coaching en therapietraject om je mindset en levenshouding blijvend te veranderen

Anne Van heuleTo Feel Good

Als je éénmaal fitter en energieker bent, begeleid ik je in je mentaal welzijn. Ik bekijk je als mens in zijn geheel, niet alleen op mentaal en emotioneel vlak, maar ook op cognitief, fysiek en sociaal vlak. Hierdoor komt al snel naar boven wat de oorzaak is van het uitputten van jezelf, waardoor meteen ook de oplossing zichtbaar is. Via coaching en therapie slaag je erin om blijvend te veranderen, zodat je leert je grenzen te bewaken en niet meer terug te vallen.

In een traject van een tiental sessies, word je niet alleen fitter en energieker, maar ook rustiger, blijer en gelukkiger. En die combinatie zorgt ervoor dat je weerstand helemaal top wordt. Als je rugzak wat leger wordt, je hoofd wat rustiger en je opnieuw leert luisteren naar je buikgevoel is dit de stap naar een vreugdevol leven waarin je zelf de regisseur bent!

 • Denk je veel aan oude gebeurtenissen?
 • Schiet je snel in je hoofd en in je ratio zodat je niet hoeft te voelen?
 • Ben je moe na een onaangenaam gesprek?
 • In het nú leven is dat iets wat ver van je staat?
 • Is het moeilijk om je doelen te bereiken?

Wil jij ook een traject volgen om persoonlijk te groeien en om fit en energiek te worden?

Deel 1: inzicht

Inzicht krijgen in jezelf is de 1e stap naar een blijvende persoonlijke ontwikkeling. Je leert begrijpen waarom je steeds in het gedrag vervalt waarin je je grenzen steeds overgaat. Je ontdekt hoe het komt dat je geen rust vindt in je hoofd en dat je jezelf verplicht om te blijven doorgaan tot alles zo perfect mogelijk is.

Deel 2: voelen en verwerken

Als je vaak terugdenkt aan oude gebeurtenissen, ook al is dit vluchtig, dan leidt dit je af van je focus, en leef je in het verleden. Of als je steeds denkt aan wat je wil bereiken, dan leef je in de toekomst en kan je niet focussen op hetgeen je moet doen om die doelen te bereiken. Pas als je eens aandacht besteedt aan je denken, je voelen en je gedrag, kan je alsnog verwerken wat onbewust is blijven hangen.

Deel 3: genezen en loslaten

Met een lach en een traan, breng ik je stap voor stap in een blijvende verandering. Balans vinden en goed zorgen voor je mentale en lichamelijke veerkracht is voor mij een passie en voor jou een levenswijsheid die je leven verrijkt. Het is een weg die we samen nemen op de manier die bij jou past, zodat je vanaf nu als vanzelf goed voor jezelf zult zorgen, zodat je fit, energiek en blij door het leven gaat.

Investeer in jezelf, niet voor even, maar voor een gans leven.

Ja, ik wil goed zorgen voor mezelf en lichamelijk en geestelijk in balans zijn!

Contacteer me of bel op 0474/914.956